Top 5 fouten van God


Geplaatst op uur door Rommel | 2 reactie(s) | 932x bekeken

“En God zag dat het goed is”. Daar heb ik wel even een andere mening over. Als je om je heen kijkt kan je misschien afvragen wat voor smaak God heeft. Daarom een top 5 van de fouten van God.

5 Stermol
Het is net alsof God het arme beest heeft laten vallen. Gelukkig kan het zelf niet zo goed zien dus daar heeft God wel over nagedacht. Maar voor de mensen die er naar moeten kijken is het wel wat vreemd. Toch ziet het er ook wel vrolijk uit die sliertjes dus daarom op nummer 5.

4 Welwitschia
Op 4 staat de Welwitschia Plant. De planten werden niet gemaakt op de maandag anders konden we dit mooi onder de categorie “maandagochtend producten” zetten. Als je het ziet denk je dat je naar de afvalbak van de groenteman om de hoek zit te kijken.

3 Blobvis
Het was even spannend tussen plek 3 en 2. De zogenaamde “Blobvis” is een wat apart geval. Wat hij wel heeft ten opzichte van de nummer 2 is dat het een lach op je gezicht zet, bij mij wel. Maar verder… wat moet ik er van zeggen. De ontdekkers van deze vis dachten meteen aan 1 woord: “blob” en ik geef ze helemaal gelijk. Blob!

2 Naaktslak
Ja de naaktslak: het lijkt net alsof het beest nog niet af is en zo is het ook. Bij God was de inspiratie ver te zoeken, ieder anders mens had dit wel beter gedaan. Een leuk en fris kleurtje was alleen al voldoende geweest. Daarom de verdiende 2de plaats voor de naaktslak.

1 De mens
Bij de mens was het zelfs “zeer goed” natuurlijk was de mens perfect, maar God wist ook wel dat ze niet lang perfect zouden wezen. De arme beestjes en plantjes hebben nog 1 ding goed en dat is dat ze het nog allemaal netjes houden hier op aarde. Dan hadden we geen oorlogen, vervuiling, uitputting van de aarde, klimaatsveranderingen, hongersnood en zo kan ik wel even doorgaan. Nee, het was beter geweest als de vijfde dag van de schepping zo was: “God keek naar alles wat hij had gemaakt en zag dat het zeer goed was.” en klaar! En daarom met stip op nummer 1: De mens!

Reacties

Mario's avatar

Tsja, ergens heb je wel gelijk. Het is perfect dus klaar !! Aan de andere kant heb ik ook een gevoel om meteen in de verdediging te schieten, Ja maar… !!!

Geplaatst door Mario op 21 februari 2012 23:15:37

Lewistrick's avatar

Brigitte Kaandorp had hetzelfde idee over de naaktslak. Luister maar eens naar haar show “Zó!” - niet voor kijkers die snel aanstoot nemen.
Ik was gedurende de hele post benieuwd naar de nummer 1, om vervolgens in een anticlimax terecht te komen. Ja, natuurlijk. De mens. Met stip* op één. wink

Geplaatst door Lewistrick op 21 februari 2012 23:33:43

Reageer

Om te reageren op dit bericht moet je een SetFire account aanmaken of inloggen!