Les 9 Hoe en waarom vertel ik het ?


Geplaatst op uur door | 2 reactie(s) | 814x bekeken
Les 9 Hoe en waarom vertel ik het ?

Komende tijd lopen we mee met Mario, die als ongelovige een Alpha Cursus doet. Hoe beleeft hij een Alpha Cursus en wat vindt hij ervan?

Bij de titel heb ik meteen het idee, we gaan het hebben over de coming-out dat je christen bent (geworden). Hoe en waarom vertel je het? Als christen wordt je net als een homoseksueel toch vaak vreemd aangekeken, alsof je een enge ziekte hebt. Maar het bleek niet zo te zijn. De vraag, hoe en waarom vertel je het?, gaat over het evangeliseren. Want dat is een opdracht van God, om als christen Zijn Woord over de wereld te verkondigen.

En toen volgde er een aantal tips hoe je te werk zou kunnen gaan.
De eerste was: Houd het bij jezelf, vertel hoe God en Jezus in jouw leven te werk gaan, wat jouw gevoel erbij is.
De tweede was: Houdt het kort, na drie minuten heb je kans dat mensen afhaken en doorlopen.
Een foldertje met een korte uitleg over het geloof, zou ook makkelijk zijn, dat kan je dan meegeven aan de persoon met wie je gesproken hebt.

Tijdens de discussie bleek al gauw dat een hoop mensen, waaronder ikzelf, best over het geloof willen praten, maar nooit wildvreemde mensen op straat zouden aanspreken over het geloof. Maar evangeliseren is meer dan mensen aanspreken op straat. Als je met anders- of ongelovige vrienden praat, kan je al evangeliseren. Door te vertellen wat God voor jouw betekend en wat jij erbij voelt en er van ervaart. Zelfs het bekende zinnetje “Ik bid voor je”, kan mensen al laten nadenken over het geloof. Want ook dit zinnetje zeg je vaak genoeg tegen mensen die niet of anders geloven. Misschien wordt er wel aan je gevraagd waarom je gaat bidden en wat jij erbij voelt en kan er een gesprek over God ontstaan. Ook dat valt onder evangeliseren.

Tot zover even de Alpha cursus.

Ik wil jullie ook graag vertellen over de doopdienst waar ik zondag bij was. Een jongen uit mijn groep van de Alpha cursus liet zich dopen. Deze jongen heeft vorig jaar ook al de Alpha gedaan en dit jaar wilde hij zich laten dopen. God heeft hem echt aangeraakt. De dienst heeft zoveel mooie indrukken op me gemaakt. Er werden zes mensen gedoopt, ze hadden allemaal zulke mooie getuigenissen, ik kreeg bij een aantal zelfs kippenvel. Deels van herkenning en deels omdat het leven er echt in zat. Mijn eerste kerkgang sinds jaren, ik ben Katholiek opgevoed, maar de dienst in de Baptistengemeente vond ik zo mooi. Ik ga daar vast nog eens naartoe. Ik voelde me er voor het eerst na vele jaren, weer gevuld van God, ik heb liedjes staan zingen, die ik nog nooit gehoord heb. Ik vond het een feest.

Volgende keer alweer de laatste Alpha les. Jammer, ik begon het net leuk te vinden.

Reacties

Lewistrick's avatar

“Evangeliseer altijd en overal, desnoods met woorden.” - Fransiscus van Assisi
Toffe serie! Goed bezig :D

Geplaatst door Lewistrick op 19 april 2012 14:11:55

Lewistrick's avatar

ME: Mario, ik vind je tof!

Geplaatst door Lewistrick op 19 april 2012 14:17:55

Reageer

Om te reageren op dit bericht moet je een SetFire account aanmaken of inloggen!