Donald Duck is van de duivel


Geplaatst op uur door Rommel | 8 reactie(s) | 1070x bekeken
Donald Duck is van de duivel

Ik weet nog wel, vroeger toen ik nog jong was wachtte ik altijd op de Donald Duck op de vrijdagmiddag. Wij hadden zo’n net-in-de-pubertijd bezorger die er puberale bezorgtijden op na hield. Ene keer lag de Donald Duck netjes al op de tafel -waarbij ik mij nog steeds afvraag of mijn moeder hem niet stiekem al gelezen had-, en een week later kon hij er pas tegen het eind van de middag er zijn. Het is volgens mij wel duidelijk in wat voor onzekere tijden ik geleefd hebt rond het weekend, misschien dat ik hieraan mijn geduldig zijn te danken heb.

Maar mijn oog viel dit keer op een artikel waarin stond dat de Donald Duck slecht voor je is als christen! Moet je voorstellen? De Donald Duck in hetzelfde rijtje als GTST, drugs, winkelen op zondag, SBS6, seks voor het huwlijk, rapmuziek, boer zoekt vrouw en zo kan ik natuurlijk wel een tijdje doorgaan. Hoe heeft het zover kunnen komen? Waar gaan we heen als christenen dat de Donal Duck “verboden” gaat worden?

Vragen blijven hangen bij het lezen van het artikel: is het inderdaad wel goed dat deze drie neefjes worden opgevoed door een man alleen? Is het inderdaad wel goed dat Donald en Guus Geluk voortdurend aan het strijden zijn om Katrien? Staat Zwarte Magica inderdaad haaks op de Bijbel? Hoe zit het dan met Pluk van de Petteflet? Was die als klein kind ook niet alleen op pad en woonde helemaal alleen? Waar waren zijn vader en moeder? En dan nog maar te zwijgen over Dick Trom.

Opeens is al het leuke wat je in je jeugd gelezen hebt niet zo veilig als je voorheen altijd gedacht hebt; ik zie opeens het grote geheel dat jarenlang zomaar zijn gang kon gaan. De kerkverlating en scheuringen van de laatste jaren, alles is terug te leiden naar de Donald Duck. Ik stel voor dat elke christenfamilie die lid is van de Donald Duck zijn abbonoment opzegt! Ik ga ervoor zorgen dat mijn kinderen nooit van hun leven een Donald Duck onder hun ogen krijgen!

Of krijg ik dan later ook een zoon die uit pure frustratie een artikel schrijft dat de Donald Duck van de duivel is omdat hij het in zijn jeugd allemaal moest missen als gevolg van een strenge vader?

Reacties

bluby's avatar

awh… romsie.. k heb medeleiden met je.. smile komt ook goed met jou… ooit smile

Geplaatst door bluby op 06 september 2012 19:24:58

Qwilo's avatar

Ho. Wait a second, take a deep breath. Het is bestwel bizar om ineens de Donald Duck aan te pakken, terwijl hij zich veel beter op muziek kon richten met zijn kritiek (achum, ik zit bij Naar House dus laat mij dit zeggen raspberry!). Daarnaast vind ik jouw ‘rijtje’ nogal.. bizar.. alsof het zeggen dat de Donald Duck slecht is net zo raar is als zeggen dat seks voor het huwelijk slecht is? En rapmuziek is gwn goed als je goede teksten erbij pakt (Lecrea). En persoonlijk vind ik t niet zo tof als christenen elkaar gaan bekritiseren dan dat ze bepaalde (wereldse) onderwerpen zelf gaan bekritiseren.. zoals invloed van muziek, of andere bladen//tijdschriften.. films whatever. Thank youu

Geplaatst door Qwilo op 06 september 2012 19:29:32

Thirsa's avatar

Vroeger, toen ik nog jong was.. Wat ben je nu dan wel niet? Een stokoude bejaarde?

Geplaatst door Thirsa op 06 september 2012 19:56:01

Herfstvlinder's avatar

Sbs6 raspberry Lol. Rommel, je bent een oelewapper!

Geplaatst door Herfstvlinder op 06 september 2012 20:05:12

Gean's avatar

interessant

Geplaatst door Gean op 06 september 2012 22:18:21

Mario's avatar

Blablabla oud nieuws raspberry Maar leuk bezig geweest raspberry

Geplaatst door Mario op 06 september 2012 22:42:26

Herfstvlinder's avatar

Nu snap ik ook waar je voorliefde voor foute muziek vandaan komt raspberry

Geplaatst door Herfstvlinder op 07 september 2012 14:34:54

zwijgertje's avatar

lol maar waar gaat dit heen laat die jonge kinderen gewoon lekker lezen. maar met dat rijtje ben ik het ook niet hele maal mee eens zo kunnen we alles wel van de duivel gaan noemen

Geplaatst door zwijgertje op 20 september 2012 19:07:15

Reageer

Om te reageren op dit bericht moet je een SetFire account aanmaken of inloggen!