Melk en suiker, Heer?


Geplaatst op uur door Herfstvlinder | 0 reactie(s) | 1029x bekeken
Melk en suiker, Heer?

Stille tijd. Ken je de term? Het is er bij mij al jong ingeprent; op het christelijke jeugdkamp dat ik als tiener bezocht werd er ’s morgens in alle vroegte in groepjes `stille tijd’ gehouden. Er werd ons op het hart gedrukt dit thuis ook te gaan doen; vóór de drukte van de dag begon; met je bijbel en een eventueel dagboekje op je slaapkamertje even een poosje lezen, bidden en stil zijn.
Ik was een braaf kind, dus elke zomer na het kamp begon ik trouw in het boekje dat we meekregen; ik kocht zelfs een keer zélf een dagboekje van een kadobon. Al vanaf heel jongs af aan geloofde ik in Jezus, en wist ik dat God er voor me was; dus ik moest die stille tijd er maar voor over hebben, vond ik. Jammer genoeg hield ik het nooit lang vol; zoals bij alle dingen die móeten, ging de puf er gauw uit.

Ik zal de laatste zijn om zo’n moment met God af te raden. Vooral als het je lukt om een rustige plek in huis te vinden, is het fijn om vóór het leven weer op je afraast even stil te zijn, in de bijbel te lezen, naar de Heer te luisteren en met Hem te praten.
Maar weet je, er is iets veel relaxters mogelijk, iets dat niets met verplichting of vaste gewoontes te maken heeft. Het is iets dat ik een poosje terug ontdekt heb, en wat voor mij werkelijk een openbaring was: je kunt de hele dág naar God luisteren en met Hem praten! Ook als je daar ’s morgens vroeg geen tijd voor hebt gehad.
Ik hou mijn regelmatige momenten van gebed vroeg in de morgen, maar als ik zo de dag doorhobbel, is God als een vriend voor me die steeds met me meeloopt en met wie ik alles kan overleggen. En joh, het is echt heerlijk! Sinds ik heb ontdekt dat God geen strenge man hoog in de hemel is, maar een liefdevolle Vader die altijd zo dichtbij is als ik maar wil, is mijn `stille tijd’ niet langer een eenzaam kwartiertje in de morgen. Sowieso is het in mijn huis met één grote en drie kleine stuiterballetjes ’s morgens niet vaak zo heel erg stil; maar op elk moment alleen kan ik gewoon even met mijn Heer overleggen. Als ik onder de douche sta heb ik gewoon tijd om een liedje voor Hem te zingen; als ik in de auto zit praat ik hardop met Hem. Als ik een beslissing moet nemen, klein of groot, vraag ik Hem om raad, en als ik tussen mijn werk door even een pauze neem drink ik heerlijk een bak koffie met mijn Vader.
En wanneer ik met mijn klusjes bezig ben, is Hij om me heen. Ook als ik het helemaal niet zo voel. Geweldig hè? En weet je, Hij wil het zelf ook zo graag; dichtbij ons zijn en bij alles in ons leven betrokken worden!

`Jij bent mijn dienaar, jou heb ik gekozen, ik heb je niet afgewezen. Wees niet bang, want ik ben bij je, vrees niet, want ik ben je God. Ik zal je sterken, ik zal je helpen, je steunen met mijn onoverwinnelijke rechterhand.’  Jesaja 41:9-10

Reacties

Reageer

Om te reageren op dit bericht moet je een SetFire account aanmaken of inloggen!