Hij houdt van me, hij houdt niet van me…


Geplaatst op uur door Herfstvlinder | 0 reactie(s) | 996x bekeken
Hij houdt van me, hij houdt niet van me…

Ben jij wel eens verliefd? Vind je het ook zo spannend? Wat gaat er veel door je hoofd (en door je lijf) als je die geweldige jongen of dat lieve meisje ontdekt hebt.
`Wat zou hij van me vinden?’
`Wat zullen m’n vrienden zeggen?’
`Wat als hij wist hoe ik wérkelijk ben?’
`Zou ze ook met andere jongens praten?’

De keren dat ik over mijn oren `was op iemand’ kan ik niet op mijn twee handen tellen hoor; de dagen dat ik onbezorgd geliefdeloos door het leven wandelde als tiener zijn zeldzaam. Halve dagen zat ik te fantaseren over hoe ik hem dan toevallig ergens tegen zou komen en hoe hij me dan zou vertellen hoe tof hij me vond. En die eerste kus, hoe zou dat zijn? Kon ik eigenlijk wel goed zoenen?
Het is fantastisch, je hart gaat tekeer als je hem of haar ziet. Je voelt je te gek of juist intens verdrietig, je kan niet slapen en hebt geen zin in eten. Het kriebelt van binnen en soms doet het pijn. Verliefd zijn is een hel, maar je wilt het ook niet missen.
En het ergst van alles is de twijfel. Vindt ‘ie mij ook leuk? Vast niet… misschien toch wel?

Sommige mensen twijfelen ook zo over God. Ze denken dat Hij hun aardig vind als ze lief voor Hem zijn, en dat Hij boos is als ze iets stoms doen. Ze zien Hem als een vader die af en toe een goed en af en toe een slecht humeur heeft, maar net hoe ze zichzelf gedragen.
Misschien ben jij ook wel zo iemand. Zo iemand die elke dag een bloemblaadje uit het madeliefje trekt: `Hij houdt van me, Hij houdt niet van me.’ Als je een rotdag hebt denk je dat God je in de steek heeft gelaten, en als je iets hebt gedaan waarvan je weet dat het niet oké is verwacht je dat God wel niet zo blij met je zal zijn vandaag. En misschien heeft hij wel een kadootje voor je als je een dag heel erg goed je best doet. Als jij zo gelooft, heb ik nieuws voor je. Zo is God niet!

Misschien herken je het wel, zo iemand op wie je zó verliefd bent dat je zijn fouten en vervelende karaktertrekjes niet ziet of wil zien. Alles aan hem is geweldig; hij is perfect! Weet je, éigenlijk kijkt God ook zo naar jou en mij. Niet dat Hij niet doorheeft hoe rot je van binnen soms ook bent; maar Hij houdt van je in elke omstandigheid.
Al voor je bestond was Zijn oog al op je; en wat je sindsdien ook hebt gedaan, Hij hield van je vanaf het eerste moment. Elke dag. In de bijbel staat het zo: `Maar God bewees ons zijn liefde doordat Christus voor ons gestorven is toen wij nog zondaars waren’. (Romeinen 5:8)
Dus terwijl wij allerlei rottigheid uitvreten, is Zijn liefde voor ons even groot als wanneer we braaf doen wat hoort en lief zijn voor iedereen. En net zoveel op de dagen dat het `niet-goed-en-niet-slecht' gaat.
Gods liefde is onvoorwaardelijk. Niemand kan het verdienen. Niemand kan het verspelen. En ook kun je niet zorgen dat Hij méér van je gaat houden door goede dingen te doen. `Niet door goede werken, maar door genade ben je gered’ zegt de bijbel. Lees dat hoofdstuk uit Romeinen maar eens door. En laat de madeliefjes maar mooi in het gras staan. Of pluk er een paar voor het object van je bewondering wink

Reacties

Reageer

Om te reageren op dit bericht moet je een SetFire account aanmaken of inloggen!