Gat in je hart


Geplaatst op uur door Herfstvlinder | 3 reactie(s) | 1104x bekeken
Gat in je hart

Soms heb ik zo’n dag. Ken je het? Je doet je ogen open, staat op, en zodra je hersens wat van de binnenkant van je hersenpan beginnen los te raken, weet je het: `Vandaag heb ik zo’n dag’. Zo’n dag waarop je het gat in je hart voelt.
Het voelt alsof je die nacht ongemerkt een hersenoperatie hebt gehad waarbij ze alle positiviteit uit je hoofd hebben verwijderd. Je klikt je laptop aan, ziet op Facebook een post over `ware vriendschap’ en je kan je zo even helemaal geen écht goeie vriend of vriendin bedenken. Je kijkt naar buiten en ziet alleen de wolken, en niet die grote stukken blauw ertussen. Je vraagt je af waarom je je eigenlijk nog zult douchen en aankleden, want deze dag zal toch nèt zo vermoeiend en vervelend zijn als al die dagen ervoor. Niks kan je aan het lachen maken; geen mens om je heen kan je uit deze stemming halen
Bij een terugblik naar je jonge jeugd krijg je tranen van spijt in je ogen, omdat je je opeens alleen nog de dingen herinnert die je beschadigd hebben; de mensen voor je ziet die je gekwetst hebben. Als je voorzichtig vooruit kijkt, geloof je ineens niet meer dat je ooit nog iets zult bereiken. En dat terwijl je gisteren nog zo optimistisch was; terwijl je de vorige avond in bed nog lag te dromen van alles wat je wilde gaan doen en er zó blij en hyper van werd dat je pas heel laat in slaap kon komen.

Vandaag is het niet zo’n dag. Ik realiseer me dat die dagen die ik noemde steeds minder vaak voorkomen. 10, 15, 20 jaar geleden waren het geen dagen. Toen waren het weken, of maanden waarin ik me zo voelde. Dankzij Degene die in mij werkt en mij van binnenuit verandert ben ik me er op `die dagen’ nu van bewust dát het maar `zo’n dag’ is, en geen eindeloze depressie. Ik wéét dat er na regen zonneschijn komt; dat er na een rotdag ook weer een leuke dag komt. `It can’t rain everyday; it won’t rain forever!’
David (je weet wel, één van de schrijvers van de Psalmen uit de bijbel) was ook een man die van die dagen of weken had. Lees maar eens in Psalm 42; David zat duidelijk niet al te lekker in zijn vel die dag. Maar aan het eind van zijn lied zegt hij tegen zichzelf: `Vestig je hoop op God! Ééns zal ik Hem weer loven!’ Met andere woorden: Er komen wel weer betere tijden!
Als je de psalm(en) doorleest, zie je de rode draad die door al Davids gedachten heenloopt; dezelfde boodschap die ik jou wil meegeven als je óók van die dagen hebt, of misschien wel weken of maanden: God is erbij! Hij is een werk in je begonnen en maakt het af! (Filippenzen 1:6) Hou vol; er komen écht betere tijden!
En het gat in je hart? God ziet het. En Hij wil het vullen.

Reacties

Mario's avatar

Ik ken die dagen wel ja. Maar dan omdat het ziek-zijn weer eens parten speelt.
God mag best dat gat vullen, maar ik denk dat die dagen er desondanks wel gewoon bij horen. Ze zijn niet leuk, maar ach, achter elke wolk schijnt een zonnetje smile

Geplaatst door Mario op 14 mei 2012 15:12:46

Qwilo's avatar

Amen… het beste is gwn om je dag te beginnen met het Woord, gebed en ff wat aanbidding.. Ik denk dat we soms iets te veel zijn gericht op het materialisme en op de systeempjes van de wereld :o!—De vreugde des Heren is mijn kracht ;D

Geplaatst door Qwilo op 14 mei 2012 16:32:26

BeautifulButterfly's avatar

Ik zit met tranen in mijn ogen toen ik dit las…Het is zo waar. Soms lijkt het net of je niks meer kunt bereiken, die heb ik ook wel is…Zeker na alles wat er is gebeurd, wat je zo kapot heeft gemaakt…Diep in mijn hart weet ik dat God een plan met mij heeft en dat hij mij hier door heen helpt…Op die momenten dat vertrouwen te hebben dat is echt lastig! Maar samen komen we er wel uit..God ziet alles en Hij laat ons niet in de steek. Prijs de Heer, Halleluja Amen

Geplaatst door BeautifulButterfly op 07 juni 2012 09:14:35

Reageer

Om te reageren op dit bericht moet je een SetFire account aanmaken of inloggen!