Ik wil je zien!


Geplaatst op uur door Herfstvlinder | 0 reactie(s) | 847x bekeken
Ik wil je zien!

Vandaag zag ik op Facebook een advertentie voorbijkomen die me raakte.
“Het is nooit te laat om te worden wie je altijd echt wilde zijn!” was de leus boven het aangeprezen bedrijf dat je zou kunnen helpen een prachtige, slanke, goedverzorgde dame te worden. Op de foto zag je een mevrouw die een `complete make-over’ had gehad. `Gorgeous me’, stond er onder de 2e foto. Het verschil? Het kapsel en de make-up. De vrouw had op beide foto’s een prachtige glimlach en stralende ogen.

Gorgeous me? Ja meid, dat ben je zeker. Je bent prachtig. Maar of dat aan dat prijzige knip- en verf-werk ligt...  “Het is nooit te laat om te worden wie je altijd echt wilde zijn.” Dat zeggen ze. En eronder een paar foto’s van `dikke’ en `dunne’ vrouwen. Of vrouwen die eerst sproeten hebben en daarna zijn dichtgesmeerd met make-up.
Blijkbaar wil elke vrouw (en man?) altijd al dunner worden. Die dunne persoon zijn. Of geen sproeten hebben. Of brunette zijn in plaats van blond (of andersom). Want dán, ja dán pas ben je prachtig. Maar ik protesteer!

Het is een leugen! Ja, het is nooit te laat om te worden wie je wil zijn. Sterker nog, je bent al wie je wezen moet. Maar als er íets van je af mag vallen, zijn dat geen kilo’s of kapsels, maar het idee dat je nu niet goed genoeg bent. Denk je dat God kijkt naar de kleur of lengte van je haar, of naar de cijfers op je weegschaal?
“De mens ziet aan wat voor ogen is, maar de Heer ziet het hart aan.” Dat zegt God tegen de profeet Samuël als hij een nieuwe koning moet gaan zalven. Al de oudere broers van David passeren de revue. De een nog langer, sterker en knapper dan de andere. Maar de jonge, zachte David, die buiten op de schaapjes zit te letten, die moet het worden.

God heeft jou op het oog. Hij ziet jouw hart, en het maakt hem blij als jij jezelf durft zijn.  Nee, het is nooit te laat om te worden wie je altijd echt wilde zijn. Maar verspil geen kapitalen aan zaken die alleen je buitenkant maar opknappen. Want wie jij bent is goed genoeg! Je bent geliefd, gewild, en wonderbaarlijk mooi gemaakt. En je Schepper zegt het vandaag tegen jou: “Ik wil je zien!
Ik wil je zien, precies zoals je bent. Kom tevoorschijn, kruip niet langer weg. Jij mag gezien worden!”

Reacties

Reageer

Om te reageren op dit bericht moet je een SetFire account aanmaken of inloggen!