Je bent het waard!


Geplaatst op uur door Herfstvlinder | 1 reactie(s) | 870x bekeken
Je bent het waard!

Ken je het verhaal van Mefiboseth? Hij was een jongen zoals elk van ons zou kunnen zijn.
Hij had een stempel, een diagnose. Hij liep bij het GGZ, en de jongens op school lachten hem uit omdat hij een beperking had.
Toen hij nog heel klein was, had de kraamverzorgster hem laten vallen, en zijn lijf was zo beschadigd dat hij nooit meer normaal zou kunnen lopen. En in die tijd was er nog geen gehandicaptenzorg, dagbesteding of PGB. En nu Mefiboseth oud was geworden, was er niemand die zich nog om hem bekommerde. Je kunt dit verhaal lezen in 2 Samuel 9.

De koning had een heel bijzondere band met zijn vriend Jonathan. Om zijn oude vriend te eren, ging hij op zoek naar familie van zijn geliefde kameraad. Alle mensen die er iets over zouden kunnen weten, vroeg hij naar eventuele kinderen en kleinkinderen van Jonathans pa.
“Ja,” zei er één. “Je hebt nog die manke, dat gehandicapte figuur.” Blijkbaar vonden ze het niet nodig om de man bij zijn naam te noemen. Maar koning David trok zich niks van de laatdunkende houding van de spreker aan, en gaf opdracht Mefiboseth bij hem te laten brengen.

Hoewel deze geschiedenis over David en Mefiboseth maar een klein kolommetje is in de Bijbel, is het een verhaal dat gehoord mag worden. Want wat zet de koning het leven van deze kreupele man op z’n kop! Hij gaat met hem in gesprek, en laat hem regelmatig aan zijn tafel meeëten, alsof het zijn eigen zoon was. En zó is God!
Wat ze ook over je zeggen; hoe ze ook over je praten en naar je kijken; God kijkt naar wie je werkelijk bent. De Vader noemt jouw naam en wil een relatie met je.
Als je een beperking hebt, of gewoon een buitenbeentje bent (en zijn we dat eigenlijk niet allemaal een beetje?), kun je je zó onwaardig voelen. Misschien hebben je ouders je wel verteld dat je eigenlijk niet gewenst was. Of heeft iemand die heel belangrijk voor je was, je finaal afgewezen. Dit soort dingen beschadigen je hart voor altijd. Het vormt je persoonlijkheid en hoe je over jezelf denkt. Maar God de Vader kijkt hier dwars doorheen! De muren die je opgebouwd kunt hebben om mensen op afstand te houden (zodat ze je in elk geval niet meer kunnen kwetsen), ze houden God niet op een afstand. Maar Hij drinkt zich niet aan je op; nee, hij nodigt je vriendelijk bij Hem uit. En hoor Zijn stem vandaag.

“Mijn kind, Ik wéét het. Ik was erbij toen je afgewezen werd, toen je verschopt werd en de wonden opliep die je leven zo getekend hebben. Maar Ik wil contact met jou! Ik vraag je: Kom bij Mij aan tafel, en eet met Mij! Kom in Mijn nabijheid; Ik zal alles rechtzetten wat er in je leven is misgegaan.
Durf je muren neer te halen, en leef voortaan met Mij. Denk niet dat je onwaardig bent; nee, voor Mij ben jij een parel van onschatbare waarde! Jij bent het waard om bij Mij te wonen!
Ik ben de Vader die op je wacht. Altijd.”

Reacties

Gean's avatar

mooi!

Geplaatst door Gean op 02 november 2014 20:57:13

Reageer

Om te reageren op dit bericht moet je een SetFire account aanmaken of inloggen!