Nieuwjaarsborrel


Geplaatst op uur door Loes | 0 reactie(s) | 842x bekeken
Nieuwjaarsborrel

Taart! Dát gaat er altijd wel in. In je haren, in je kleren en als je geluk heb gehad, heeft het ook nog je eigen mond bereikt. Met een lieve boodschap en een heerlijke taart een mooie middag én avond gehad met een grote groep mensen bij elkaar. Sommige bleken kleiner dan gedacht, andere bleken nóg gekker dan gedacht maar veelal leek het een ‘normale’ chat-avond op setfire...

De nieuwjaarsborrel, zonder borrel en nootjes maar mét kinderchampagne ging goed van start. De eerste wedstrijdjes poolen, tafeltennis en tafelvoetbal waren al gauw begonnen .Dit alles ondersteund door een prachtig gitaar-en zangspel ergens vanaf een klein bankstel. Er werd gegild, gespeeld, gerend, gezweet, gezongen , gedanst, gewonnen en gelachen.

Gelukkig werd er ook gegourmet, want daarvoor was iedereen toch uit alle windstreken van Nederland naar Alphen aan de Rhijn gekomen. Peter met zijn harem, de dames vanaf de veluwe, treinreizigers en de rest die een keer lekker dicht bij huis waren.

De eerste pannenkoekjes en vleesjes lagen al gauw bruin te bakken en er werd volop genoten van het overvloed aan eten dat er allemaal op tafel stond. Stroop werd gevonden, vorken werden ( tot 5 keer aan toe) gemold door deze en gene, toetjes waren het snelst op. Genoten van een mooi en toepasselijk nieuwjaarsgedicht en opnieuw waren overal blije gezichten en hard gelach. Totdat de afwas gedaan moest worden... Gelukkig zijn er dan ook redders in nood, die ploeterend en hard werkend al het bewijsmateriaal van de gourmet had weggepoetst en al gauw kon HET spel beginnen.

Twee quizmasters die de talenten van iedereen heeft doen helpen verder ontwikkelen. Het talent dansen bij de mannen, al had dat weinig succes. Het feit dat stoelendans vanaf je 16e ook écht nog wel leuk is en dat verhalen vertellen over een spijker, schroevendraaier, hamer, geit Henk , mes en schaap bést leuk is als ze niet allemaal naar Zuid Afrika wilde afreizen. Zo af en toe werd de topografische kennis getest, bleek darten best lastig en is het niemand gelukt om het koekje werkelijk in de mond te krijgen, zonder de spelregels te omzeilen.

Gelukkig was er tussendoor chips en bitterballen om toch nog íets binnen te krijgen en toen de winnaars bekend werden (wie..? ) werd er opnieuw volop spellen gespeeld. Alsof de Bingo nog niet genoeg was geweest smile Afsluitend zong iedereen op z’n mooist mee met het gitaarspel en de zanger(essen) die al de hele avond geoefend hadden hiervoor. Sneeuwde het nou, of kon iedereen uiteindelijk gewoon rustig naar huis..?!

Reacties

Reageer

Om te reageren op dit bericht moet je een SetFire account aanmaken of inloggen!