Waarom aanmelden?
Login

Buitenaards leven gevonden

Het bericht waar christelijk nederland niet om staat te springen: Buitenaards leven is gevonden! werd gisteren door de wereld gestuurd. Een onderzoeker van de NASA genaamd Richard Hoover heeft een bacterie gevonden op enkele meteorieten. “Het gaat hier waarschijnlijk om de overblijfselen van buitenaardse levensvormen die groeiden op hemellichamen waar de meteorieten ooit deel vanuit maakten”, schrijft hij in het wetenschappelijk tijdschrift Journal of Cosmology.

Niet iedereen is het met deze man eens. “Op de foto’s lijkt het alsof de wetenschapper buitenaardse bacteriën heeft gevonden, maar dat is geen hard bewijs”, legt astronoom Seth Shostak van SETI uit. “Soms denken kinderen dieren in de lucht te zien, terwijl het gewoon wolken zijn.”

En hoe zit het met de chemische bewijzen? Grote kans dat die ontstaan zijn door niet-biologische, aardse processen. “De simpelste verklaring voor de resultaten van Hoover is dat hij aardse bacteriën heeft gemeten”, aldus astrobioloog Carl Pilcher van NASA. “Niemand in de wetenschappelijke gemeenschap ondersteunt de conclusies van Hoover, zeker niemand in het onderzoeksveld van meteoriet-analyse.”

NASA-hoofdwetenschapper Paul Hertz laat weten dat de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie niet achter de vondst staat. “NASA kan niet achter een wetenschappelijke claim staan als er geen toetsing heeft plaatsgevonden door andere gekwalificeerde experts”, zegt de onderzoeker tegen persbureau AP.

Geplaatst door Rommel op 08 maart 2011 15:27:28

Reacties

Martin73's avatar

Tja zoals velen hier wel zullen weten ben ik niet gelovig, maar het vinden van buitenaards leven lijkt me nou niet direct het grootste probleem voor welk geloof dan ook, er zijn wel meer zaken die anders worden uitgelegd dan ze in de bijbel staan.

Persoonlijk ben ik er van overtuigd dat er meer leven is in het heelal dan uitsluitend op dit ene planeetje, maar ik ben er bijna net zozeer van overtuigd dat we nooit contact zullen hebben met dat leven, ofwel wegens de enorme afstanden en het verschil in ontwikkeling.

Geplaatst door Martin73 op 18 april 2011 15:44:55

r.vanherk's avatar

Ik las laatst een artikel waarin stond dat de ‘stilste’ levensvormen/beschavingen de grootste kans hebben het langst te blijven bestaan

http://gizmodo.com/#!5790590/latest-alien-life-theory-posits-the-quietest-civilizations-probably-live-longest

Geplaatst door r.vanherk op 18 april 2011 22:59:00

r.vanherk's avatar

Ik zie dat de link het niet doet.. hier het originele artikel

http://www.newscientist.com/article/dn20361-exoevolution-aliens-who-hide-survive.html

Er is geen edit knop??

Geplaatst door r.vanherk op 18 april 2011 23:01:42

Om te reageren op je een SetFire account hebben.

Remember my personal information

Notify me of follow-up comments?