Wij zijn SetFire.nl en dit is ons verhaal


Het wel en wee over een site die SetFire.nl heet

SetFire is een nieuwe online community vooral gericht op jonge christenen (12 - 35 jaar). Het doel van SetFire is om christenen een nieuw medium aan te bieden waardoor ze online kunnen communiceren met elkaar.

SetFire is een puur christelijke site maar dat betekend niet dat ongelovigen niet welkom zijn op de website. Integendeel zelfs. Iedereen is welkom ongeacht wat hij of zij gelooft, mits ze wel altijd in hun achterhoofd houden dat ze op een christelijke website bevinden met de daarvoor afgestemde regels.

De naam SetFire is gebaseerd op een tekst in de Bijbel wat te vinden is in Lucas 12:49 wat vertaald is naar het Engels om de naam pakkender te maken. In Lucas 12:49 staat het volgende: "Ik ben gekomen om op aarde een vuur te ontsteken, en wat zou ik graag willen dat het al brandde!"

SetFire is niet gemaakt om iemand te kwetsen, wat wij schrijven in de blogs dient vooral met een knipoog worden gelezen.

Historie

SetFire.nl werd gelanceerd op 1 november 2010 als reactie op de bezuinigingen bij de Evangelische Omroep. Door deze bezuinigingen werd het chat gedeelte van de EO opgeheven en de bestaande gebruikers stonden op de digitale straat.

Hieronder een kort overzicht van de belangrijkste wijzigingen.

SetFire.nl versie 2.0 (Februari 2012)
Een compleet nieuwe look and feel over de gehele site, nieuwsonderdeel is vervallen en in de plaatst daarvan komen er blogs. Speciale thema pagina's zoals EOJD.SetFire.nl gelanceerd.

SetFire.nl versie 1.1 (Maart 2011)
De lancering van het forum en het nieuwsonderdeel om meer diverse communicatie mogelijkheden aan te bieden.

SetFire.nl versie 1.0 (November 2010)
Lancering SetFire versie 1.0, het begin van SetFire. Op dit moment is er alleen een chat aanwezig en beperkte profiel functionaliteiten.